Organuret - Østlig og Vestlig Medicinsk forståelse af døgnrytmen


Søndag d. 16/06-24 09:00 - 16:00

Sundhed i døgnrytmen

Det kinesiske organur I den gamle, kinesisk medicinske tradition vægtes døgnrytmen højt. Man mener, at organerne udfører deres funktioner med forskellig intensitet på forskellige tider af døgnet, og man mener, at man kan optimere sin sundhed alene ved at planlægge forskellige aktiviteter på bestemte tider af døgnet.

I den moderne forskning er der kommet en stigende interesse for døgnrytmens betydning for sundhed. På engelsk kaldes konceptet ”circadian rythm”, og strækker sig fra, hvor man med fordel kan placere så forskellige ting som måltider, søvn, mentalt krævende arbejde og motion. Studier viser, at placeringen af måltider kan have lige så stor betydning for vægttab, som hvad man spiser.

Viden om døgnrytmen kan anvendes til at optimere sin egen sundhed og rådgive patienter, men det kan bestemt også være et brugbart diagnostisk redskab: Viden om hvornår på natten en person med søvnforstyrrelser vågner, hvornår på dagen en person oplever sin hedeture mest og hvorfor personen ingen appetit har om morgenen, kan fortælle meget om, hvilke organsystemer der er belastet.

Det får du med fra kurset:

• Viden om organernes ”højde- og lavpunkter” time for time ifølge det kinesiske organur
• Viden om forskningens svar på døgnrytmens betydning
• Gode råd til optimering af døgnrytmen
• Indsigt i tids-relaterede symptomers betydning for diagnosen

Målgruppe:

Alle, som har interesse for kinesisk medicin, krop og sundhed. Det kan være en fordel at vide lidt om Kinesisk Medicinske principper i forvejen. Kurset egner sig derfor særligt for akupunktører, zoneterapeuter, totumterapeuter, qi gong instruktører og andre, der arbejder med kinesisk medicinske principper. Kontakt os gerne, hvis du er i tvivl.

Underviser: Camilla Gliemann


DKK inkl. moms
Varetotal: 0 DKK
Total inkl. moms: 0 DKK
Moms (25,00%) 0 DKK